IKT och lärande

Denna hösten läser jag en kurs på Linnéuniversitetet, den heter IKT och lärande – digital kompetens och pedagogiska verktyg. Förra veckan var jag i Växjö för kursstart. Det var riktigt kul att vara tillbaka på ett campus, sitta i föreläsningssal och få lära och diskutera. IKT med alla sina verktyg är något som är spännande att väva in i vardagens lektionstänk. IKT är så mycket mer än vilka appar man kan färdighetsträna i och det ska bli kul att få ”nörda” ner sig i detta.

Det är även en hel del på gång på jobbet gällande IKT och framför allt kring utkörning av en-till-en iPad för åk 4-9. Ett arbete som jag kommer delta i på lite olika sätt.

Själv så är jag just nu på jakt efter en Smartboard. Någon som har några bra tips? Har sett att det ska finnas en app till iPad som gör att du kan följa det som sker på Smartboarden på iPad-skärmen. Någon som testat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *