Jobba med mönster

Innan jul och även nu efter jul har vi jobbat med mönster en gång i veckan. Det började med att vi pärlade för Musikhjälpen 2015. Jag gjorde mallar i appen Nabbi pärlor, sparade som bilder och skrev ut. Eleverna följde mönstren men fick välja färg själva. Det blev en superhärlig lektion med mycket skratt och pärlor.

Skärmdump från appen Nabbi pärlor.

Skärmdump från appen Nabbi pärlor.

 

Färdiga pärlplattor

Färdiga pärlplattor

Efter pärlplattorna gick vi vidare och eleverna fick skapa egna mönster som vi la i en hög och sedan fick man välja en och följa mönstret. Vi använde våra multilinks.

mönster

I Facebookgruppen Årskurs 1-3 Tips och Idéer fick jag syn på ett inlägg där eleverna hade gjort bråktavlor. Jag gjorde en instruktionsvideo och eleverna fick skapa bråktavlor med bråktalen 1, 1/2 och 1/4. De fick också i uppgift att tavlorna skulle vara symmetriska. Eleverna skapade riktigt fina tavlor.

Mina instruktionsvideo spelar jag in med min iPad som jag fäster i ett ställ, sedan klipper jag ihop det i iMovie innan jag lägger ut det på min arbetsyoutube.

20140212-101954.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *