Bilduppgift första snön

För några veckor sedan föll säsongens första (och enda?) snö här i Göteborg. Då passar det väldigt bra att göra en bilduppgift som visualiserar barnens upptäckt av när första snön faller. Många har säkert sett uppgiften men jag visar ändå mina elevers tolkning av första snön.

förstasnön

Vi använde oss av ljust blått papper och målade med pastellkritor. Jag hade målat en bild som jag satte upp och den instruktion de fick var att vi skulle använda hela pappret. Resultatet blev underbart!

Nån vecka senare så gjorde vi en annan bilduppgift med pastellkritor och snö. Denna gången var det snögubbar i snöglober.

snögubbe snöglob

Vi klippte snögubbar i vitt papper och limmade på ett blått papper, man fick klippa en hatt om man ville. Sen målade vi snöflingor med pastellkritor och klippte ut en bas för kulan.

20140212-101954.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *