iPad i skolan

Vårterminen känns alltid som att den går fortare än höstterminen. Kanske för att den har fler klämdagar och lovdagar eller kanske för att vi går mot ljusare och varmare tider. Jag håller på det senare påståendet! Våren är min absoluta favoritperiod. Jag har påsklov just nu. En tid att ligga på soffan (ja jag inser att jag inte är förälder eller matte), en tid att reflektera helt enkelt.

Själv har jag ägnat en förmiddag åt att starta igång ett gäng iPad. Vi håller på att bygga upp ett system på skolan där vi har iPad i lägre årskurserna samt till elever som har svårt för att jobba på en dator eller som har nytta av de appar som fungerar som hjälpmedel i olika situationer (t ex kommunikationshjälpmedel). Det vi funderar på just nu är Apple, iPad och konto. Det är många konton att hantera när man har många iPad. Hur hanterar andra skolor detta? Hur mycket pengar fyller man varje iPad med?

Hur gör ni?

20130205-144845.jpg

6 thoughts on “iPad i skolan

 1. Hejhopp!

  Vi har det väldigt enkelt….vi får dom via IT-enheten som har skapat ett finfint system för hela kommunens data. Så de iPads vi får är ”färdiga” med inloggningsuppgifter på nätverk och iTuneskonto/Appstore, väldigt smidigt! Dessutom har dom backup på alla uppgifter såsom lösenord…. Dom heter typ Ipadboda2 / ipadboda3 o så ett lösenord i ungefär samma stil. Så kanske det skulle vara en lösning? Typ av maskin, en geografisk plats och helt enkelt ett nummer!

  • Hmm vi får alla iPad till skolan utan något konto och det är mitt jobb att lägga dom på ett konto. Min fundering är hur skolor gör i allmänhet med konton och pengar. Men ni får alltså färdiginstallerade från någon IT-enhet?

 2. På min skola fixar vi också konton, göra uppdateringar, installeringar osv själva. Vi har skapat två konton där hälften av iPadsen hör till ett konto och andra hälften till det andra kontot. Detta för att göra det möjligt för eleverna att t.ex spela spel mot varandra.

 3. Hej!
  Min min skola har vi ett konto. Det kontot har alla Ipads (dock har vi enbart 4 st än så länge). Ipadsen är kopplade till varandra så laddas det ner något från en så kommer det till alla. Det går dock bara att ansluta tio enheter som max.
  Vi körde mycket på gratis-appar i början för att testa oss fram och undersöka vad som verkligen var bra. Nu köper vi in de appar som vi läst om, testat och anser vara värda att använda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *